Francuska muzička jesen danas u Somboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2016, 07:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Francuska muzička jesen" danas u Somboru

U velikoj sali Narodnog pozorišta u Somboru večeras u 20 časova biće održan koncert iz ciklusa "Francuska muzička jesen", a nastupiće saksofonisti Nicolas Arsenijević i Milan Savić, uz klavirsku pratnju Ukija Ovaskainena. Ulaz je slobodan.

Nikola Arsenijevic rođen je 1988. godine. Nakon završenih studija na Konzervatorijumu u Serži-Puntuazu primljen je na CNSM u Parizu u klasu čuvenog profesora Klod Delangla.

Osnovao je kvintet Oblivion sa kojim je održao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << veliki broj koncerata širom Francuske. Član je ansmbla saksofona CNSM u Parizu i kvarteta Laloi (osnovanog 2008) izvrsnog u miksu žanrova – tango, džez, muzike centralne Evrope i Balkana, klasične muzike, savremenih kompozicija i konstantnog istraživanja novih horizonata, kaže se u najavi.

Milan Savić je diplomirao saksofon na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a klarinet na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Kao saksofonista do sada je imao nekoliko resitala u Sali Beogradske filharmonije, Narodnoj biblioteci, Kulturnom centru Beograda a nastupao je solistički na Kolarcu sa Simfonijskim orkestrom RTS-a, kamernim orkestrom Metamorfozis, Velikim kamernim orkestrom.

Direktor je međunarodnog festivala saksofona – Belgrade Saxperience koji prate sjajne kritike stručne javnosti. Festival ima za cilj da edukuje mlade, obogati repertoar za saksofon, promoviše različite mogućnosti saksofona i ugosti najznačajnije saksofoniste današnjice.

Uki Ovaskainen (Espo, Finska) svira klavir od svoje pete godine, a prvi nastup sa orkestrom imao je u jedanaestoj godini. Studirao je na Muzičkoj akademiji Sibelius u Helsinkiju, a potom na Kraljevskoj Danskoj muzičkoj akademiji gde je diplomirao sa najvišom ocenom. Aktivan je kao solista i kamerni muzičar u celoj Skandinaviji, Evropi, Srbiji i Hrvatskoj.

Ciklus koncerata "Francuska muzička jesen", na kojima će širom Srbije zajednički nastupati muzičari iz Francuske i Srbije, organizuju Francuski institut u Srbiji i Societe generale Srbije, uz podršku lokalnih partnera

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Koncert "Sva lica Mocarta" u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2016

U Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici večeras u 20 časova biće održan koncert "Sva lica Mocarta", a nastupiće umetnici iz Novog Sada Radoslava Vorgić Žuržovan - sopran, Nemanja Mihailović - fagot, Kristof Mihael Vilhelm Jan - violončelo i Vesna Mišić Milikić - klavir. Ulaz je slobodan...Program...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.