Fotelje direktora dele u avgustu

Izvor: Blic, 15.Jul.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fotelje direktora dele u avgustu

Podela mesta u 30 najvećih javnih preduzeća među članicama vladajuće koalicije uslediće odmah posle letnje pauze, saznaje „Blic". Na stolu pred članicama koalicije „Za evropsku Srbiju" i koalicije oko SPS naći će se, tvrde sagovornici „Blica", samo ona preduzeća koja su u prethodnom periodu pripadala Demokratskoj stranci Srbije i Novoj Srbiji.

Demokratska stranka i G17 plus zadržaće preduzeća koja su imali u proteklom periodu, ali će se ovaj put ići >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na to da stranka koja ima direktora ne može da ima i svog čoveka na čelu Upravnog odbora.

Prema podeli preduzeća iz oktobra 2007. godine, kada su se direktorska mesta izvlačila bukvalno iz šešira, demokratama je pripao NIS, „Telekom", PTT, „Dunav osiguranje", Državna lutrija Srbije, Građevinska direkcija, „Poštanska štedionica", RZZO, Fond za penziono i invalidsko osiguranje, „Transnafta", „Jat", SDPR, „Službeni glasnik", „Srpska banka" i „Podzemna eksploatacija uglja", dok je G17 dobio Aerodrom „Nikola Tesla", „Elektromreže Srbije", „Javna skijališta", „Komercijalnu banku", „Srbijavode". Po svemu sudeći, bitka će se biti oko EPS koji je pripao DSS, a koji bi da kontroliše DS. Međutim, resor energetike je u rukama SPS, tačnije Petra Škundrića, pa ne treba isključiti mogućnost da „Srbijagas" pripadne socijalistima. Poznato je da će ZES zadržati Beogradski sajam koji će i dalje kontrolisati SPO čiji je kadar direktor Sajma Anđelko Trpković. Od većih preduzeća ostaje podela „Srbijašuma", „Puteva Srbije", „Železnica Srbije", Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, „Galenike", „Geneksa" i „Skloništa".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.