Izvor: B92, 10.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formirano Konsenzualno veće Albanaca

Preševo -- DPA je u ponedeljak u Preševu inicirala formiranje veća koje čine predstavnici albanskih partija Preševske doline.

Glavna obaveza tog tela biće "formiranje Nacionalnog veća Albanaca, kao i delovanje na osnovu političke platforme Albanca koja je bila u funkciji za vreme oružanih sukoba na jugu Srbije maja 2001. godine", rekao je izvor blizak strankama Albanaca juga Srbije.

U opredeljenju Albanaca na jugu Srbije tokom oružanih sukoba pre tri godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naglašeno je bilo političko rešenje koje je težilo autonomiji u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Telo, čiji je radni naziv Konsenzualno veće, formirali su predstavnici četiri političke stranke koje deluju na području juga Srbije. Veće će činiti po dva predstavnika Partije za demokratsko delovanje, Demokratske partije Albanca, Pokreta za demokratski progres i Demokratske unije za dolinu, predvođeni predsednicima partija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.