Formiran Savet za ozelenjavanјe Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2019, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formiran Savet za ozelenjavanјe Novog Sada

Na inicijativu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, a u cilju povećanja zelenih površina, obrazovan je Savet Gradonačelnika Grada Novog Sada za pružanje stručne pomoći u preduzimanju aktivnosti u ozelenjavanju i pošumljavanju gradskih površina, prevashodno urbanih celina.

Zadatak Saveta je da analizira stanje zelenih površina, predlaže mere za unapređenje stanja u pogledu povećanja ukupne ozelenjene i pošumljene površine, za bolju koordinaciju radova koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se izvode u Gradu Novom Sadu, a utiču na zelene površine i predlaže izradu projekata i strateških dokumenata značajnih za zelene površine.

Članovi Saveta su profesori Poljoprivrednog fakulteta i stručnjaci Instituta za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu, predvođeni prof. dr Sašom Orlovićem, a administrativne poslove za potrebe Saveta obavljaće Gradska uprava za komunalne poslove.

"Cilj nam je da Novi Sad zaista postane zeleni grad koji uvažava protokole zaštite životne sredine i visoko vrednuje ekološke teme. Pomoć najstručnijih lica na tom polju nam je više nego dobro došla, i očekujem da će formiranje Saveta uskoro pokazati svoju opravdanost kroz konkretne akcije i projekte sa očiglednim rezultatima na planu unapređivanja zelenila na teritoriji našeg grada", istakao je tim povodom gradonačelnik Miloš Vučević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novi Sad dobio Savet za ozelenjavanje grada

Izvor: Radio 021, 10.Sep.2019

Fomiran je Savet gradonačelnika Novog Sada za pružanje stručne pomoći u preduzimanju aktivnosti u ozelenjavanju i pošumljavanju gradskih površina, prevashodno urbanih celina, a na inicijativu gradonačelnika Miloša Vučevića...Kako se navodi u saopštenju Gradske kuće, zadatak Saveta je da analizira...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.