Fini sutra sa Tadićem, Cvetkovićem i Djukić Dejanović

Izvor: S media, 09.Maj.2010, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fini sutra sa Tadićem, Cvetkovićem i Djukić Dejanović

Predsednik Poslaničkog doma italijanskog parlamenta Djanfranko Fini doputovaće sutra u posetu Srbiji, tokom koje će razgovarati sa najvišim zvaničnicima Srbije.

Gost iz Italije će se sastati sa predsednicom Skupštine Srbije Slavicom Djukić Dejanović, na čiji poziv će boraviti u Srbiji, kao i sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i premijerom Mirkom Cvetkovićem.

U razgovoru Finija i Djukić Dejanović, kako je ranije najavljeno iz njenog kabineta, biće >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << reči o unapredjenju parlamentarne saradnje Srbije i Italije na svim nivoima, posebno na nivou radnih tela, kao i o načinu pružanja podrške italijanskog parlamenta Srbiji na putu ka punopravnom članstvu EU.

Sastanku će prisustvovati i ambasador Italije u Beogradu Armando Varikio.

Fini će se potom sastati i sa premijerom Cvetkovićem predsednikom Tadićem.

U razgovorima će posebna pažnja biti posvećena evropskim integracijama Srbije, saradnji u regionu i bilateralnim odnosima dve zemlje, saopštila je ranije italijanska amabasada.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đanfranko Fini sutra u Beogradu s Tadićem i Cvetkovićem

Izvor: Blic, 09.Maj.2010

Predsednik Poslaničkog doma Parlamenta Italije Đanfranko Fini izjavio je danas, u razgovorima sa predsednikom Vlade Srbije Mirkom Cvetkovićem, da je italijanski parlament spreman da bude prvi koji će ratifikovati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između Evropske unije i Srbije. Đanfranko...

Nastavak na Blic...

Đanfranko Fini u poseti Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2010, 10:26

BEOGRAD - Bilateralni odnosi Srbije i Italije su na visokom nivou, zajednički su ocenili tokom današnjeg sastanka predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik Poslaničkog doma Parlamenta Italije Đanfranko Fini...Tadić je Finiju zahvalio na jasnoj podršci Italije evropskim integracijama Srbije, kaže...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.