Filipovski: U Srbiji vlada medijski mrak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2009, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipovski: U Srbiji vlada medijski mrak

BEOGRAD - Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski izjavila je danas da je vladajuća koalicija u Srbiji umesto pravne, stvorila partijsku državu u kojoj vlada medijski mrak i obračun sa opozicijom i neistomišljenicima.

"Ponovo se iz jednog centra moći, jednog kabineta, diriguje i naređuje koje informacije mogu biti dostupne javnosti", rekla je Filipovski u Knez Mihailovoj ulici, gde je ta stranka organizovala akciju "Imamo li prava da znamo" povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Međunarodnog dana prava na informacije.

Ona je dodala da je NS više puta osetila medijsku blokadu, ali da je najdrastičniji primer neobjavljivanje informacije sa konferencije za novinare te stranke, na kojoj su saopšteni podaci o rastu prihoda tri vodeće marketinške agencije u Srbiji.

Prema rečima Filipovske, javnost je ostala uskraćena za informaciju o rastu prihoda od 2004. do 2008. godine, agencija čiji su vlasnici gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, član predsedništva Demokratske stranke Srđan Šaper i savetnik predsednika Srbije Nebojša Krstić.

"Na ovaj način vladajuća koalicija pokazala je svoju nemoć i nesposobnost. U Srbiji se guši demokratija, ukida sloboda medija i vrši jedna klasična represija", rekla je Filipovski.

Dodala je da se povodom neobjavljivanja saopštenih podataka obratila Nezavisnom udruženju novinara, Udruženju novinara Srbije i povereniku za informacije od javnog značaja i najavila da će NS nastaviti da se institucionalnim putem zalaže da informacije dođu do javnosti.

Prema njenim rečima, NS predstaviće na narednoj konferenciji za novinare ugovore Kliničkog centra Srbije, Parking Servisa i Kliničko-bolničkog centra Bežanijska kosa sa tim agencijama, a ukoliko ne ostvari pravo na informisanje pred domaćim institucijama, obratiće se i stranim.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Srbiji vlada medijski mrak

Izvor: S media, 27.Sep.2009

Potpredsednik NS Dubravka Filipovski izjavila da je "vladajuća koalicija umesto pravne, stvorila partijsku državu u kojoj je na delu represija, medijski mrak, obračun sa opozicijom i neistomišljenicima". .."Ponovo se, nažalost, iz jednog centra moći, iz jednog kabineta, diriguje i naređuje koje...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.