Filipini u pregovorima sa Rusijom oko kupovine nafte i druge robe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2022, 09:45

Filipini u pregovorima sa Rusijom oko kupovine nafte i druge robe

Predsednik Filipina Ferdinand Markos Mlađi, izjavio je da je njegova zemlja u pregovorima sa Rusijom oko kupovine nafte i druge robe i istakao da nacionalni interesi moraju imati prednost nad dnevnom politikom.

Markos je u izjavi za TV Blumberg rekao da su Filipini u "razgovorima sa što više mogućih dobavljača" i da su blizu postizanja sporazuma, piše Gardijan.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je ranije izjavio da će napori SAD i Evrope da izoluju njegovu zemlju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ekonomskim sankcijama propasti, jer će ruske kompanije tražiti nove trgovinske partnere u Aziji.

Poslednjih meseci Rusija je pregovarala sa nekoliko zemalja u regionu, nudeći jeftino gorivo u vreme kada se mnoge zemlje suočavaju sa poskupljenjem energenata.

Kako navodi Gardijan, i Indonezija navodno razmišlja o kupovini ruskog goriva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dve azijske države u pregovorima sa Rusijom?

Izvor: B92, 27.Sep.2022

Predsednik Filipina Ferdinand Markos Mlađi, izjavio je da je njegova zemlja u pregovorima sa Rusijom oko kupovine nafte i druge robe...Takođe je istakao da nacionalni interesi moraju imati prednost nad dnevnom politikom...Markos je u izjavi za TV Blumberg rekao da su Filipini u "razgovorima sa što...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.