File u Beogradu u narednih nekoliko nedelja

Izvor: S media, 18.Feb.2010, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

File u Beogradu u narednih nekoliko nedelja

Novoimenovani evropski komesar za proširenje Štefan File posetiće Srbiju u narednih nekoliko nedelja, u okviru napora da se čitav Zapadni Balkan učvrsti na putu evropskih integracija, rečeno je u Fileovom kabinetu.

"Komesar namerava da poseti Srbiju u narednim nedeljama", rekla je njegova portparolka Andjela Filot.

Prema njenim rečima, "Srbija spada medju Fileove proritete, pošto je on posvećen učvršćivanju svih država Zapadnog Balkana u procesu proširenja" >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Evropske unije.

Fileovu odlučnost potvrdjuje i činjenica da je već prvog radnog dana na novoj poziciji, ovaj češki diplomata primio potpredsednika Vlade Srbije zaduženog za evropske integracije Božidara Djelića.

"Ovaj susret bio je prva, vrlo plodna prilika za razmenu mišljenja i početak sigurno vrlo intenzivne saradnje", rekla je Filot.

Štefan File je danas boravio u Zagrebu, na inauguraciji novog predsednika Hrvatske Ive Josipovića, a sutra bi trebalo da boravi u Skoplju gde bi glavna tema njegovih susreta sa makedonskim zvaničnicima trebalo da bude preporuka Evropske komisije za otvaranje predpristupnih pregovora sa ovom bivšom jugoslovenskom republikom.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.