Ferdinand Markos mlađi inaugurisan za predsednika Filipina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2022, 10:22

Ferdinand Markos mlađi inaugurisan za predsednika Filipina

Ferdinand Markos mlađi, sin i imenjak pokojnog filipinskog diktatora, inaugurisan je danas kao novi predsednik Filipina,čime je, kako navodi Rojters, ostvario decenijama duge napore za povratak svoje porodice na najviši položaj u državi.

On je položio zakletvu pred nekoliko stotina lokalnih i stranih zvaničnika, novinara i simpatizera u glavnom gradu Manili, a odlazeći predsednik Rodrigo Duterte je pre inauguracije primio Markosa mlađeg u predsedničkoj palati.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Aktivisti i oni koji su živeli u vreme diktature njegovog oca Ferdinanda Markosa protestovali su zbog inauguracije, koja je održana na stepeništu Nacionalnog muzeja u Manili.

Ferdinand Markos mlađi, poznatiji kao "Bongbong" pobedio je u prvom krugu predsedničkih izbora održanih u maju, što predstavlja najveću pobedu otkako je njegov otac svrgnut s vlasti narodnim ustankom 1986. godine.

Kongres je prošlog meseca proglasio njegovu ubedljivu pobedu, a nova potpredsednica će biti Sara Duterte, ćerka odlazećeg predsednika Dutertea, čiji je mandat istekao danas.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

POVRATAK MARKOSA Sin nekadašnjeg diktatora inaugurisan za predsednika Filipina

Izvor: Blic, 30.Jun.2022

Ferdinand Markos mlađi, sin i imenjak pokojnog filipinskog diktatora, inaugurisan je danas kao novi predsednik Filipina, čime je, kako navodi Rojters, ostvario decenijama duge napore za povratak svoje porodice na najviši položaj u državi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.