FORUM SRBIJA-NEMAČKA: Šreder kod Vučića u četvrtak

Izvor: Kurir, 07.Apr.2014, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FORUM SRBIJA-NEMAČKA: Šreder kod Vučića u četvrtak

Vučić, počasni član Foruma, i Šreder, gost Foruma, razgovaraće o produbljivanju saradnje i unapređenju odnosa između Srbije i Nemačke

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i budući mandatar Aleksandar Vučić sastaće se u četvrtak u Beogradu sa Gerhardom Šrederom, bivšim kancelarom SR Nemačke, povodom početka rada Udruženja Forum Srbija Nemačka, najavio je danas Forum.

Tom prilikom Aleksandar Vučić, počasni član Foruma, i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Gerhad Šreder, gost Foruma, razgovaraće o produbljivanju saradnje i unapređenju odnosa između Srbije i Nemačke.

Novoosnovano udruženje biće takođe fokusirano na perspektive ekonomske i političke saradnje između dve države.

Šreder je, inače, trenutno predsedavajući odbora deoničara firme Nord Stream AG, koja je vlasnik Severnog toka.

Od 2006. aktivan je u Rotšild grupi, u svojstvu savetnika za poslovanje u Istočnoj Evropi, Rusiji, Kini, Turskoj. Nedavno je otvoreno upozorio na opasnosti koje vrebaju u slučaju izolacije ruskog predsednika Vladimira Putina zbog krize u Ukrajini.

Svoj stav prema Rusiji i krimskoj krizi Šreder je povezao i sa bombardovanjem SRJ 1999. godine:

"Poslali smo naše avione u Srbiju i zajedno sa NATO bacali bombe na suverenu zemlju, bez rezolucije Saveta bezbednosti UN. Zato sam oprezan kad je reč o upiranju prsta u bilo koga".

I aktuelna nemačka kancelarka Angela Merkel iskazala je otvorene rezerve prema uvođenju ekonomskih sankcija Moskvi, što je na izvestan način smanjilo diplomatske pritiske na zemlje da se izjasne u tom pravcu. Šreder je bio kancelar od 1998. do 2005. godine.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.