FILARET: CRNA GORA NAS POLITIČKI PROGONI!

Izvor: Kurir, 14.Feb.2012, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FILARET: CRNA GORA NAS POLITIČKI PROGONI!

Kancelarija episkopa mileševskog Filareta saopštila je da su pred Upravnim sudom pokrenuti postupci protiv rešenja MUP Crne Gore kojim je sedmorici pravoslavnih sveštenika iz Pljevalja naloženo da u roku od tri dana napuste Crnu Goru.

BEOGRAD - Bezakonje!

Kancelarija episkopa mileševskog Filareta saopštila je da su pred Upravnim sudom pokrenuti postupci protiv rešenja MUP Crne Gore kojim je sedmorici pravoslavnih sveštenika iz Pljevalja naloženo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da u roku od tri dana napuste Crnu Goru.

„Podneti su zahtevi za odlaganje s obzirom na to da bi se njihovim izvršenjem sveštenoslužiteljima nanela nenadoknadiva šteta. Očekujemo da se oštećenim sveštenoslužiteljima odobri ostanak u Crnoj Gori do okončanja upravnog spora“, piše u saopštenju, i dodaje se:

„Zahtevi su u skladu s javnim interesom i činjenicom da je u Crnoj Gori uvedeno vanredno stanje, a tome u prilog ide i činjenica da je u šest od sedam slučajeva reč o porodičnim ljudima. Ovakvo nezakonito postupanje MUP Crne Gore inspirisano je isključivo ideološkim i političkim anticrkvenim motivima i apelujemo u prvom redu na predstavnike državne vlasti da autoritetom stanu na put zloupotrebama i nezakonitim postupcima koji se preduzimaju samo kad su u pitanju pravoslavni sveštenici i monasi“, navodi se u saopštenju.

Advokat Josif Mićković, koji zastupa sveštenike, za Kurir kaže da su žalbe podnete juče.

- Postoje propisi o tome kad se to može uraditi. Verujemo da imamo jake argumente da se ovakva rešenja ne sprovedu - kaže Mićković.

Podsetimo, rešenja da napuste Crnu Goru uručena su protojerejima Ognjenu Perkoviću, Nikoli Oliću, Milanu Stojiljkoviću, Saši Janjiću, Darku Joviću, Borivoju Pantiću i arhimandritu Leonidu, upravniku manastira Svete Trojice.

(E. K.)

Crna Gora ratuje s Bogom!

Pljevaljski crkveni odbor uputio je otvoreno pismo predsedniku i premijeru Crne Gore Filipu Vujanoviću i Igoru Lukšiću, zatim predsedniku parlamenta Ranku Krivokapiću i drugima, u kome navodi:

„Ministarstvo unutrašnjih poslova odlučilo je da ratuje ne samo sa prirodom već i sa Bogom“.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.