Izvor: B92, 19.Sep.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FHP:Politička presuda "škorpionima"

Beograd -- Fond za humanitarno pravo je ocenio da "presuda 'škorpionima' pokazuje da se VSS rukovodi političkim, a ne pravnim razlozima"

Prvostepenom presudom optuženi Slobodan Medić i Branislav Medić osuđeni su na 20 godina zatvora zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, Pero Petrašević na 13 godina, a Aleksandar Medić na pet godina zatvora, dok je Aleksandar Vukov oslobođen optužbe.

"Vrhovni sud je svojom odlukom otišao još dalje u ignorisanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << činjenica, zakona i prava u najširem smislu, pa je potvrdio oslobađajuću presudu Vukovu, ukinuo presudu kojom je Aleksandar Medić kao pomagač najblaže kažnjen, Petraševiću blaga kazna je potvrđena, a Branislavu Mediću smanjena je za čitavih pet godina", kaže se u saopštenju Fonda.

"Organizacije za ljudska prava i porodice žrtava očekivale su od Vrhovnog suda da otkloni ozbiljne nedostatke prvostepene presude i pokaže da su mu svete činjenice i primena zakona, ali, umesto toga, Vrhovni sud ozbiljno ometa suđenja za ratne zločine u Srbiji i donošenje pravde, i za optužene i za žrtve", zaključuje Fond za humanitarno pravo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.