Izvor: B92, 05.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FBI i BKA obučavaju srpske policajce

Berlin -- Pošto se međunarodna zajednica oseća ugroženom rastućim kriminalom u Srbiji, gde "pojedini mafijaški klanovi imaju i svoje vojske", u pomoć preopterećenoj i nemoćnoj srpskoj policiji pritekli su američki Federalni istražni biro (FBI) i nemačka savezna policija (BKA). Prema pisanju nedeljnika "Špigl", pripadnici srpske policije počeli su da pohađaju specijalne kurseve na Policijskoj akademiji u Budimpešti, koje vode eksperti FBI, a u obuci srpskih policijaca više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će se angažovati i pripadnici nemačke savezne policije (BKA).

Nemačko savezno ministarstvo za unutrašnje poslove je prošle godine uložilo milion evra u opremu srpske policije. Za taj novac, srpskoj policiji je stavljeno na raspolaganje 16 specijalnih vozila, aparati za prisluškivanje, mini-laboratorije, aparati za foto-robote i centrale za proveru pasoša.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.