Izvor: Blic, 13.Mar.2024, 21:13

FAKTOR ESKOBAR Posle packi, upozorenja i pretnji, spakovao je kofere i stigao u Prištinu: Visoki Dečani - POKAZNA VEŽBA ZA PRIŠTINU?

Mesec i po dana Sjedinjene Američke Države (SAD) tolerisale su jedan od najekstremnijih od svih jednostranih poteza Aljbina Kurtija - ukidanje dinara. Slala je packe i upozorenja preko diplomata i zvaničnika, pretila posledicama, ali ništa nije pomoglo dok Gabrijel Eskobar, specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan, juče nije stigao u Prištinu. Epilog, slučajno ili namerno, povratak 24 hektara zemljišta manastiru Visoki Dečani skoro osam godina nakon presude, i najava da će se problem dinara rešiti u "saradnji sa saveznicima".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.