Evropski put i sporazum sa EU

Izvor: B92, 07.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski put i sporazum sa EU

Beograd -- Još se ne zna da li će Srbija na Samitu EU 28. januara 2008. potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

Potpredsednik Vlade Božidar Đelić je za B92 ocenio da Evropska komisija i veliki broj zemalja-članica Evropske unije želi da podrži Srbiju na njenom evropskom putu, ali i da je jasno da se mora dokazati puna saradnja s Haškim tribunalom.

"To je naš cilj. Mi ne možemo obavezati Evropsku komisiju i zemlje-članice, ali je veoma jasno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da postoji veliki broj članica, a i sama Evopska komisija, koje žele da podrže našu zemlju na tom evropskom putu", kaže on.

"Sa druge strane, jasno je da moramo dokazati punu saradnju sa Haškim tribunalom. Saradnja se meri u svakom momentu, ali važno je i za sam Haški tribunal da postoji vlada, kao ova, koja želi da sarađuje sa Tribunalom", kaže on.

"Ponekad, ako zatražite nemoguće, sve upropastite. I u tom smislu, mislim da je u interesu i Haškog tribunala i EU i svih zemalja-članica da Srbija ostane na evropskom putu, što bi podrazumevalo da 28. potpišemo Sporazum o stabilizaciji", kaže Đelić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.