Evropska komisija predlaže mehanizme za podršku evru

Izvor: EurActiv Srbija, 31.Maj.2017, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska komisija predlaže mehanizme za podršku evru

Evropska komisija predložila je 31. maja niz mera za jačenje evra, medju kojima je i politički sporna zamisao o zajedničkom zaduživanju. U dokumentu o produbljivanju ekonomske i monetarne unije, Komisija je navela da je evro od osnivanja uspešan projekat, ali da su se njegove slabosti posebno pokazale tokom finansijske krize koja je počela u SAD 2007. i 2008. godine, zbog čega je potrebna dalja finansijska integracija.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Evropska komisija predlaže mehanizme za podršku evru

Izvor: Beta, 31.Maj.2017

Evropska komisija predložila je danas niz mera za jačenje evra, medju kojima je i politički sporna zamisao o zajedničkom zaduživanju.U dokumentu o produbljivanju ekonomske i monetarne unije, Komisija je navela da je evro od osnivanja uspešan projekat, ali da su njegove slabosti izložene tokom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.