Izvor: B92, 11.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Evropa ucenjuje, Rusija pomaže"

Beograd -- Tomislav Nikolić rekao da bi između "Srbije kao EU kolonije ili dela Ruske federacije, glasao za drugu varijantu".

Predsednik Skupštine Srbije Tomislav Nikolić je upozorenja zvaničnika EU da njegov izbor za predsednika parlamenta za Beograd može biti "opasna odluka" ocenio kao "njihovu želju da se mešaju u unutrašnje stvari naše države, dok na ruske čestitke gleda kao na dokaz podrške samostalnom, demokratskom odlučivanju".

Nikolić je kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da postoji i skupštinska odluka da želimo saradnju sa EU i da ona važi.

"Bilo bi idealno da budemo i sa Rusijom i sa EU, ali ta dva saveza se mnogo razlikuju. EU samo ucenjuje, ponižava, otima teritoriju, dok Rusija pomaže. Pa ja ne bih bio predsednik Skupštine da nam Rusija nije pomagala", rekao je Nikolić, kao i da to ne znači da se Rusija umešala i uticala na taj izbor.

"Mene ne bi interesovala ta funkcija da nas je Rusija pustila niz vodu, a reakcija na moj izbor pokazala je da Srbija uvek ima podršku Rusije, kad dela demokratski, patriotski, u skladu s Poveljom UN. Meni to treba, pa ja sam bio za to da u našem Ustavu piše da smo privrženi evropskim tradicijama. Međutim, ne onim iz vremena krstaških ratova", kazao je Nikolić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.