Izvor: B92, 05.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evangelisti za Kosovo u Srbiji?

London -- Evangelisti u SAD uključuju se u kampanju za ostanak Kosova u Srbiji, piše Fajnenšel tajms.

Džeri Folvel i Pet Robertson, uticajni tele-evangelisti, udružili su snage sa Srpskom pravoslavnom crkvom u kampanji protiv nezavisnosti Kosova. Vladika raško-prizrenski Artemije kaže da su mu dva televizijska propovednika obećala da će, zarad ostvarenja tog cilja, alarmirati svoje pristalice i iskoristiti uticaj kojim raspolažu.

"Ukazali su mi na to da imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prijatelje na najvišem nivou vlasti i da će ih pozvati da pomognu kako bi Kosovo ostalo u granicama Srbije", izjavio je vladika Artemije, prenosi BBC.

"Nezavisnost bi stvorila bazu za ekstremni islamski džihad i ugrozila Balkan, Evropu i SAD. Pristalice konzervativnog islamskog vahabističkog pokreta i Al Kaide stigli bi u Pokrajinu", smatra on.

"Kosovo je i pod Ujedinjenim nacijama crna rupa Evrope, kojom vladaju kriminalne bande trgovaca drogom, belim robljem i oružjem, dok ubice i skrnavitelji crkava i grobalja nastoje da iskorene hrišćansku zajednicu na Kosovu", tvrdi Artemije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.