Eštonova sa državnim vrhom o daljim koracima Srbije ka EU

Izvor: Studio B, 26.Maj.2011, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eštonova sa državnim vrhom o daljim koracima Srbije ka EU

Hapšenje Ratka Mladića važan je dan za celokupnu međunarodnu pravdu, izjavila je danas u Beogradu visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

Eštonova je posle potpisivanja sporazuma o saradnji u razmeni poverljivih informacija između EU i Srbije pohvalila srpske vlasti za ono što su učinile u privođenju pravdi Ratka Mladića, ali je takođe naglasila da se danas treba setiti i porodica žrtava.

"Danas je veoma važan dan za sve porodice >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << žrtava i rođake i zato treba danas da ih se setimo", rekla je Eštonova na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

Eštonova je naglasila da je potpisivanjem današnjeg sporazuma Srbija uradila značajan korak napred ka Evropskoj uniji.

"Nadam se da će uskoro biti potisan i sporazum o učešću Srbije u mirovnim misijama Evropske unije", rekla je Eštonova.

Ona je dodala da sporazum koji je danas potpisan omogućava razmenu dokumenata sa oznakom "poverljivo" između Srbije i EU.

Sporazum sa visokom predstavnicom EU potpisao je ministar policije Ivica Dačić, a potpisivanju je prisustvovao i ministar odbrane Dragan Šutanovac.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.