Eštonova: Potreban nastavak reformi

Izvor: B92, Tanjug, 18.Feb.2010, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eštonova: Potreban nastavak reformi

Ostin -- Dvoje ljudi je povređeno, a za jednom se traga nakon što je avion u niskom letu udario u zgradu Poreske uprave u gradu Ostinu, u američkoj državi Teksas.

Pretpostavlja se da je napad namerno izazvao revoltirani poreski obveznik koji je na svom veb sajtu objasnio da su ga "izludeli" poreski zakoni u Sjedinjenim Američkim Državama pošto nije uspeo da plati namete jer godinu dana nije imao nikakvog prihoda. Pretpostavlja da se da je D Stak poginuo u nesreći
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Softverski inženjer Džozef Stak zabio se avionom kojim je pilotirao u zgradu Poreske uprave u teksaškom gradu Ostinu.

Nakon udara zbog kog su popucala sva stakla na zgradi buknuo je jak požar a oko 200 zaposlenih moralo je da bude evakuisano.

Brza istraga pokazala je da je Stak bio nezadovoljan radom poreske uprave o čemu je pisao i na svom sajtu na kom je između ostalog naveo da "nasilje ne samo da je rešenje već je i jedino moguće”.

Istražitelji još uvek pokušavaju da utvrde da li je namerno i svesno želeo da digne zgradu u vazduh.

"Znam da je najveći strah svih stanovnika Ostina, Teksasa i Sjedinjenih država da je ovo terorističi čin, i da je glavno pitanje da li su zemlja, region i ovaj grad bezbedni. Odgovorno tvrdim da mesta za paniku nema kao i da nije reč o terorističkom napadu", rekao je Art Ejsevedo, šef policije.

"Želim da poručim svim stanovnicima Ostina da mogu da budu sigurni su bezbedni i da nema opasnosti. Situacija je u potpunosti pod kontrolom”, kazao je Li Lefingvel, gradonačelnik Ostina.

Pretpostavlja se da je pre poletanja Džozef Stak zapalio svoju kuću koja se nalazila na desetak kilometara od zgrade poreske uprave.

Iz predostrožnosti, komanda američkog vazduhoplovstva je iznad mesta nesreća u izvidnicu poslala svoja dva borbena aviona a Bela kuća je saopštila da je o incidentu obavešten i predsednik Barak Obama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.