Izvor: B92, 22.Jul.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eskperti OEBS-a ispituju dokumentaciju vezanu za seks-trafiking aferu

Podgorica -- Eksperti OEBS-a i Saveta Evrope doputovali su u utorak u Podgoricu gde će u narednom periodu analizirati dokumentaciju i materijale vezane za slučaj sex trafikinga i Moldavku S.Č, potvrdio je crnogorskim medijima portparol OEBS-a Rori Kin. Izveštava dopisnik Radija B92 iz Podgorice Srđan Janković.

Kako je Kin saopštio, eksperti će postepeno odlučivati sa kim će razgovarati: "Kao što vam je poznato, OEBS i Savet Evrope prihvatili su poziv crnogorske vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da pošalju ekspertsku grupu koja će ispitati slučaj. Naglašavam da je ovo prvi korak procesa. Grupa će se sastati sa svim relevantnim sagovornicima i pregledaće dokumentaciju. Taj prvi korak bi trebalo da potraje nekoliko dana. Nakon toga će tim nastaviti da ispituje slučaj. Stručnjaci će u hodu odlučiti sa kim će se sastati, koliko će ostati i da li ima potrebe da se opet vrate. Još je rano dati odgovor na ta pitanja", kazao je Kin.

Eksperti OEBS-a su došli na poziv crnogorske vlasti koji je usledio nakon žestokih protesta najrelevantnijih međunarodnih organizacija na odluku osnovnog tužioca Zorana Radonjića koji je odustao od krivičnog gonjenja četvorice osumnjičenih za posredovanje u prostituciji i trgovinu ljudima, a među kojima je bio i zamenik državnog tužioca Zoran Piperović. Prema rečima portparola OEBS-a Rori Kina, ekspertski tim će nakon detaljnog ispitivanja seks-trafiking slučaja, sastaviti finalni izveštaj koji će biti razaslat na sve relevantne adrese, ali nije mogao da precizira koliko će izveštaj biti obavezujući za Crnu Goru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.