Ero novi šef francuske diplomatije

Izvor: Akter, 11.Feb.2016, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ero novi šef francuske diplomatije

Francuski predsednik Fransoa Oland imenovao je bivšeg premijera Žan Mark Eroa za ministra spoljnih poslova

PARIZ - .

Ero je bio premijer između 2012. i 2014. godine.

U okviru manje rekonstrukcije vlade Oland je, takođe, imenovao člana Francuske stranke zelenih Emanueal Kosa za ministra za stanovanje.

Još dva političara iz stranke zelenih su imenovana za podeskretare u novoj vladi, što se tumači kao nastojanje Olanda da proširi političku >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << bazu pre izbora 2017. godine, javio je Frans pres.

Do rekonstrukcije je došlo u trenutku kada Oland pokušava da dobije novi zamah pre nego što se kandiduje za drugi mandat.

Ministar spoljnih poslova Loren Fabijus povukao se juče iz politike pošto je imenovan za predsednika Francuskog ustavnog saveta.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.