Epilog drame u DS: Nezadovoljni imali svoj Glavni odbor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2020, 10:56

Epilog drame u DS: Nezadovoljni imali "svoj" Glavni odbor

Nezadovoljni članovi Demokratske stranke danas su održali "svoju" sednicu Glavnog odbora i za zamenika predsednika stranke izabrali Dragoslava Šumarca dosadašnjeg potpredsednika DS.

Šumarac je na "sednici GO", koja je održana na stepeništu u holu Madlenijanuma, pozvao članove da se izjasne o održavanju izborne skupštine, na kojoj bi se izabralo novo rukovodstvo stranke.

Termin održavanja izborne skupštine odrediće organizacioni odbor, na čijem je čelu Vida >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ognjenović.

Takođe, je smenjen predsednik Izvršnog odbora DS Dušan Konstadinović i sekretar IO Darko Simić, odnosno raspušten je IO stranke.

Na sednici na stepeništu bili su Aleksandra Jerkov, Balša Božović, Radoslav Milojičić - Kena, Branislav Lečić, Dragan Šutanovac, odnosno oni članovi koji su već duže vreme izražavali nezadovoljstvo načinom na koji Zoran Lutovac vodi stranku.

To je, inače, druga sednica GO koju su ti članovi predstavili kao nastavak sednice koju je prethodno danas prekinula potpredsednica stranke Dragana Račić.

Na toj sednici usvojen je izveštaj o radu Zorana Lutovca, dok su nezadovoljni članovi GO stajali na bini i naj način iskazivali nezadovoljstvo.

Rakićeva je proglasila pauzu, a nakon povratka konstatovala da nema uslova za nastavak sednice.

Sednicu su u holu zatim nastavili, sa svojim dnevnim redom, članovi koji su Lutovcu unurtarstranačka opozicija.

Sekretar stranke Goran Ljajić čije razrešenje je predložila danas Rakićeva, a nije raspravljano o toj tački jer je sednica prekinuta, rekao je da će poništiti odluku o suspenziji zaposlenih u sekretarijatu stranke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sednica Glavnog odbora DS-a počela sa dva sata zakašnjenja, pa prekinuta

Izvor: RTS, 21.Jun.2020

Sednica Glavnog odbora DS, kojoj su prethodili koškanje i verbalni dueli, počela je u uzavreloj atmosferi u Madlenijanumu sa dva sata zakašnjenja, ali je ubrzo prekinuta, nakon što je zamalo došlo do fizičkog obračuna dve struje i to na samoj bini, gde su sedeli predsedavajući. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.