„Energoprojekt“ tuži Vladu za tri miliona evra

Izvor: S media, 20.Nov.2010, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Energoprojekt“ tuži Vladu za tri miliona evra

S padom likvidnosti sudovi postaju sve popularniji način naplate potraživanja. Tužbama samo nekoliko većih firmi traži se naplata 50 miliona evra, a procenjuje se da privredni subjekti preko sudova ukupno potražuju blizu milijardu evra. Privatna preduzeća najčešće tuže državna, a koplja pred sudijama neretko ukrštaju i javne kompanije.

Najozbiljnije probleme ima građevinska industrija, koja, prema procenama, samo od države potražuje više od 300 miliona evra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
„Energoprojekt holding“ nije imao načina da naplati potraživanja, pa je tužio „Železnice Srbije“, za koje je gradio „Prokop“, a tužbu je podneo i protiv jednog ministarstva koje mu duguje 2,9 miliona evra.

„Železnice“ je tužio za osnovni dug od 12 miliona evra i kamate od tri miliona. U sva tri slučaja presude su ocenjenje kao pravosnažne, ali „Energoprojekt“ i dalje čeka na naplatu.

Problemi ove najjače građevinske firme u regionu ne završavaju se ovde jer „Energoprojekt“ nije uspeo da naplati radove ni na „Beogradskoj areni“ vredne devet miliona evra.

I tu je u toku sudski postupak protiv naručioca radova, inače firme mešovitog vlasništva.

Opširnije čitajte u Blicu nedelje 21. novembra 2010.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.