Elektronsko prijavljivanje poreza

Izvor: B92, 04.Feb.2011, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Elektronsko prijavljivanje poreza

Beograd -- Svi poreski obveznici do kraja 2011. će moći da elektronski prijavljuju i plaćaju poreze, najavili su predstavnici Poreske uprave.

Pored plaćanja poreza, obveznici će moći da kontrolišu stanje na svom poreskom računu i uplatu doprinosa, kao i da dobiju potvrdu da su izmirili obaveze.

Lakše i brže izmirivanje poreskih obaveza omogućeno je primenom Jedinstvenog registra poreskih obveznika u kome se nalaze podaci o svim poreskim zaduženjima 4,7 miliona poreskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obveznika.

"Eletronska komunikacija sa Poreskom upravom trebalo bi da doprinese boljoj naplati poreza, a istovremeno da godišnje privredi uštedi oko 600 miliona evra", rekao je direktor Poreske uprave Dragutin Radosavljević na promociji početka korišćenja Jedinstvenog registra poreskih obveznika.

Građani koji su poreski obveznici moraće da dobiju potvrde za elektronska plaćanja koje izdaju Privredna komora Srbije, ministarstvo unutrašnjih poslova i PTT Srbija.

Elektronsko prijavljivanje poreza građanima će, kako je rekao pomoćnik direktora Poreske uprave Dejan Vidojević, biti omogućeno od 1. juna ove godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.