Izvor: B92, 28.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u SO Preševo

Preševo -- U četvrtak oko jedan sat posle ponoći u neposrednoj blizini zgrade Skupštine opštine Preševo čula se jedna ekslozija. Kako javlja dopisnik B92 sa juga Srbije Radoman Irić, u incidentu, koji je izazvala bačena bomba, nije bilo povređenih. Mesto incidenta u četvtak ujutro posetili su predstvnici Koordinacionog tela za jug Srbije i ekipa Posmatračke misije EU. Istražni sudija Okružnog suda u Vranju Slavoljub Mihajlović potvrdio je da je reč o bombi "kašikari" kineske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proizvodnje, a Mića Marković, član Koordinacionog tela, ovako komentariše poslednji incident: "Bitno je da kažem da će državni organi, a posebno pripadnici združenih snaga bezbednosti, raditi i rade sve da spreče ovakve incidente i da pronađu izvršioce ovakvih dela. Na taj način preventivno delujemo da se to više ne događa. Imamo kontakte sa KFOR-om, imamo kontakte i sa ostalim službama i nastojimo da ovo bude regionalni pristup za borbzu protiv terorizma i za borbu protiv organizovanog kriminala", rekao je Marković.

Lider vodeće albanske partije PDD Riza Halimi izbegao je u četvrtak ujutro susret sa novinarima i komentar ovog incidenta, a šef druge po snazi partije Demokratske partije Albanaca Ragmi Mustafa kaže: "Iza ovog, kao i iza napada projektilima na Preševo pre četiri dana stoje tajne srpske komunističke službe i neki pripadnici novih demokratskih vlasti".

Inače, današnja poseta jugu Srbije ambasadora Mauricija Masarije, šefa misije OEBS-a u SCG, odložena je zbog bolesti ambasadora Masarija, saopšteno je iz OEBS-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.