Eksplozija u Rostovu na Donu, na jugu Rusije ubijena dva policajca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2017, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u Rostovu na Donu, na jugu Rusije ubijena dva policajca

U eksploziji u blizini škole, u gradu Rostov na Donu, na jugu Rusije, jedna osoba je danas povređena, saopštili su zvaničnici.

Prema najnovijim informacijama povređen je beskućnik, a ne radnik na obezbeđenju kako su ruski mediji prvobitno javili.

"Beskućnik je našao paket na ulici oko 6.30 po lokalnom vremenu i odlučio da proveri njegov sadržaj. Eksplozija se desila kada je hteo da uključi baterijsku lampu u kojoj je bio smešten eksploziv. Ruka mu je potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razneta", rekao je jedan od zvaničnika, prenosi Tass.

"Prsti su mu potpuno razneti, a zadobio je i povrede stomaka. Prebačen je u bolnicu", navode Ria novosti.

Škola je otkazala nastavu, a oblast je evakuisana.

U dva odvojena napada ubijena dva, ranjena tri policajca

U dva odvojena napada, koji su se u poslednjih 48 sati desila u gradu Astrahan na jugu Rusije, ubijena su dva saobraćajna policajca, a trojica pripadnika ruske Nacionalne garde su povređena.

"Na pripadnike Ruske garde otvorena je vatra kada su pokušali da zaustave kola radi provere dokumenata. Napadači su pobegli sa lica mesta", rekao je portparol policije u Astrahanu za agenciju Tas s.

Prema ranijim izveštajima, u utorak su neindentifikovani naoružani muškarci napali dvojicu saobraćajnih policajaca koji su izašli na teren zbog saobraćajne nesreće. Jedan policajac je odmah umro, a za napad su osumnjičena četvorica muškaraca za kojima je raspisana poternica.

Portparolka ministarstva unutrašnjih poslova Irina Volk izjavila je da je policija u saradnji sa ruskom Nacionalnom gardom "eliminisala" trojicu muškaraca osumnjičene da su ubili policajce u Astrahanu.

"Jutros prilikom istrage, policija je u saradnji sa ruskom Nacionalnom gardom i ruskom saveznom službom za bezbednost (FSB) pronašla i eliminisala tri osobe", rekla je Volk.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nova eksplozija u Rusiji: Teroristički napad ili...

Izvor: Vesti-online.com, 06.Apr.2017

"U eksploziji u gradu Rostov na Donu, na jugu Rusije, jedna osoba je povređena", saopštili su zvaničnici...Kako se navodi, eksplozija je ođeknula u blizini škole, a povređen je radnik na održavanju, prenosi Rojters...Ruski mediji navode da je eksplozivna naprava eksplodirala kada ju je čovek...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.