Izvor: B92, 24.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u K. Mitrovici

Kosovska Mitrovica -- U blizini istočnog mosta na Ibru u naselju u severnoj Kosovskoj Mitrovici sinoć bačena bomba na kuću Branislava Lekića. Bez povređenih.

Sinoć posle 20 časova, u Ulici oslobođenja u etnički mešovitom kvartu Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice, bačene su dve eksplozivne naprave u zajedničko dvorište kuća Branislava Lekića i Srećka Antića, potvrdio je za B92 regionalni portparol UNMIK policije Lari Miler.

U eksploziji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedne naprave pričinjena je manja materijalna šteta, rekao je Miler i dodao da je pretragom dvorišta pronađena još jedna neeksplodirana naprava koju je specijalna jedinica KFOR-a uništila.

Branislav Lekić je u vreme eksplozije bombe bio sam u kući, u kojoj živi sa dvoje dece, suprugom i ocem. Lekić je za B92 rekao da su bombe na njegovu i na kuću Antića bačene posle celodnevnog protesta njihovih komšija Albanaca zbog početka radova na stambenoj jedinici za Miladina Đurovića, koji namerava da živi u ovom mešovitom kvartu.

Lari Miler nije želeo da spekuliše oko motiva bombaškog napada. KFOR i kosovska policija blokirali su Bošnjačku mahalu, a za saobraćaj je zatvoren istočni most od kojeg su kuće udaljene pedesetak metara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.