Izvor: S media, 27.Jun.2013, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekskluzivno na S media portalu: Nacrt zaključka koji će Evropski savet usvojiti u Briselu!

S media portal je u Briselu imao uvid u nacrt zaključka koji će verovatno biti usvojen u petak na samitu Evropske unije.

"Evropski savet je podržao preporuke i zaključke Saveta ministara od 25.juna 2013. Srbiji se daje datum za početak pregovora najkasnije u januaru 2014. godine, s tim što će o pregovaračkom okviru biti razmatrano u decembru kada će o tome raspravljati ponovo Evropski savet", piše u dokumentu.

Ovo je deo dokumenta u originalu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
"On enlargement, the European Council endorsed the Council's conclusions and recommendations of 25 June 2013. It decided to open ačešion negotiations with Serbia. The first intergovernmental conference will be held in January 2014 at the very latest. Prior to this, the negotiating framework will be adopted by the Council and confirmed by the European Council at its usual December sešion on enlargement. The European Council welcomed the adoption of the Decisions authorising the opening of negotiations on a Stabilisation and Ašociation Agreement with Kosovo."

Nemački Bundestag je dao je danas, glasovima vladajuće demohrišćansko-liberalne koalicije, saglasnost da nemačka vlada na sutrašnjem sastanku Saveta EU može da glasa za početak pristupnih pregovora Srbije sa EU, ali pod uslovom da se prva pristupna konferencija održi u januaru 2014. godine. Opširnije OVDE.

(S media)

FOTO: Beta/ AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.