Izvor: Glas javnosti, 09.Feb.2011, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekshumacija žrtava iz Drugog svetskog rata

ZAGREB - U Zagrebu je počela ekshumacija ostataka žrtava iz Drugog svetskog rata po nalogu Županijskog državnog tužilaštva.

Reč je o jednoj grobnici otkrivenoj u prvoj polovini prošle godine u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu, a ekshumacija će trajati više dana, rekla je portparolka zagrebačke policije Jelena Brkić.

Iako u policiji ne žele da otkriju o kolikoj je grobnici reč, hrvatski mediji, pozivajući se na izjave starijih meštana, navode da je u njoj zakopano >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << 17 tela, uglavnom nemačkih vojnika ubijenih maja 1945. godine.

Hrvatski ministar policije Tomislav Karamarko nedavno je izjavio da policija i tužilaštvo istražuju komunističke zločine. On je ocenio nedopustivim da u Hrvatskoj ima 900 jama s mnogobrojnim žrtvama za šta još niko nije odgovarao.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.