Izvor: Blic, 25.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomski problem

Ekonomski problem

Pitanje saradnje Srbije s Haškim tribunalom juče je postalo pre svega ekonomski problem. Naime, Savet stranih investitora, organizacije koja okuplja 100 najvećih ulagača u srpsku privredu, sa ukupnom vrednošću investicija od 1,5 milijardi dolara, zatražio je od Srbije da 'ispuni svoje međunarodne obaveze u pogledu saradnje s Tribunalom u Hagu', i to bez odlaganja.

Raspravljati o tome da li su američke sankcije zbog Haga štetne ili ne, i koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i da li će studija o izvodljivosti priključenja EU biti završena jeste jedna stvar, ali kada se na ovaj način oglase ljudi koji su se već odvažili da ulože novac u Srbiju, onda je to razlog za uzbunu.

Za ovih nekoliko godina 'tranzicije' svi su se složili da nam bez stranih ulaganja nema vađenja iz ekonomskog gliba. Savet stranih investitora predstavlja ulagače koji su već tu, uprkos svemu. Oni se do sada u politiku nisu mešali, pa to što su sada našli za shodno da se obrate javnosti može da znači samo da naše odbijanje izručenja optuženih Hagu počinje da im pravi probleme u poslovanju.

Sve je jasnije šta možemo da izgubimo ako se i dalje budemo inatili, ali niko da objasni šta ovom tvrdoglavošću možemo da dobijemo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.