Izvor: B92, 01.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eide ponovo u Prištini

Priština -- Specijalni izaslanik generalnog sekretara UN za procenu ostvarivanja standarda kaže da na Kosovu ima napretka ali i nerešenih problema.

Kai Eide je danas doputovao u dvodnevnu posetu Kosovu, gde će razgovarati s predstavnicima međunarodnih i domaćih institucija, obićiće nekoliko opština na Kosovu i na licu mesta se uveriti u sadašnju situaciju i stepen ostvarivanja standarda.

Specijalni izaslanik UN ponovio je da će najznačajniji deo njegovog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posla biti utvrđivanje pravog stanja i da mu za to neće biti dovoljni izveštaji UNMIK-a ili institucija Kosova, već da planira i "ličnu istragu" o tome šta je preduzeto.

Pored procene standarda, Eide bi trebalo da generalnog sekretara UN-a Kofija Anana informiše i o ukupnoj političkoj situaciji na Kosovu. Eide je najavio i da će tokom ovog meseca posetiti Beograd i glavne gradove zemalja Kontakt grupe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.