Egipat priznaje nezavisnost Kosova ?

Izvor: S media, 29.Sep.2010, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat priznaje nezavisnost Kosova ?

Egipatski ministar spoljnih poslova Ahmed Abul Geit izjavio je danas u Njujorku, u razgovoru sa kosovskim kolegom Skenderom Hisenijem, da Egipat razmatra mogućnost da prizna nezavisnost Kosova.

Hiseni je u razgovoru sa Geitom naveo da "nakon jasne ocene Medjunarodnog suda pravde da je deklaracija o nezavisnosti Kosova u skladu sa medjunarodnim pravom, i usvajanja rezolucije u Generalnoj skupštini UN, koja pozdravlja ovu odluku, ne postoji ni jedan politički >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ili legalni razlog da države koje nisu priznale Kosovo to i ne učine", kaže se u saopštenju Ministartsva spoljnih poslova Kosova.

"U ovom kontekstu, Hiseni je zatražio od egipatskog kolege da njegova vlada razmotri mogućnost što bržeg priznanja Kosova, i predložio da dve zemlje uspostave diplomatske odnose", navodi se u saopštenju.

Egipatski ministar spoljnih poslova, prema saopštenju, rekao je da Egipat razmatra zahtev za priznanje Kosova i da ce odluku doneti u dogledno vreme.

Ministar Geit je, kako je navedeno, razjasnio da se kašnjenje sa priznanjem ne tiče Kosova već je vezano za druge razloge.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.