Egipat: Uhapšeni zbog lažnih fotografija dece iz Alepa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2016, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipat: Uhapšeni zbog lažnih fotografija dece iz Alepa

Pet osoba iz Port Saida uhapšeno je zbog postavljanja lažnih fotografija dece iz Alepa, potvrđeno je danas iz ministarstva unutrašnjih poslova Egipta.

Uhapšeni su snimatelj i fotograf, njegov asistent i roditelji dvoje dece koja se pojavljuju na setu lažnih fotografija kojima je obmanjivana javnost.

Tim je priznao da su planirali distribuciju fotografija putem društvenih mreža, na kojima su prikazana ranjena dečija tela u ruševinama Alepa.

Britanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Independent navodi da su njegovi novinari kontaktirali egipatsko ministarstvo unutrašnjih poslova, gde im je potvrđeno da se radi o sirovim amaterskim fotografijama, na kojima su prikazana deca umotana u zavoje i gaze, sa lažnom krvlju, kako drže medvedića u ruševinama.

Jedno od dvoje dece je priznalo čak da je i dalo intervju gde je odgovarao na pitanja - kakav je osećaj živeti pod granatama koje ispaljuju Rusija i Sirija, prenosi regionalna tv N1.

Celi slučaj otkriven je slučajno, nakon što je policijska patrola videla jedno od dvoje dece, kako leži u ruševinama - dok fotograf ovekovečuje izrežirane lažne scene iz Alepa.

Kamera i šest mobilnih telefona su zaplenjeni, a fotograf - koji je mozak cele operacije je zadržan u pritvoru, dok su pomagači pušteni uz kauciju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.