Egerešijeva inicijativa za formiranje asocijacije lokalnih zajednica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2011, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egerešijeva inicijativa za formiranje asocijacije lokalnih zajednica

NOVI SAD -

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši založio se danas za formiranje dobrovoljne asocijacije lokalnih zajednica u pokrajini, radi povezivanja i zajedničkih projekata, a u cilju jačanja uloge lokalnih samouprava iz Vojvodine u okviru Dunavske strategije.

Na tradicionalnoj manifestaciji "Dan otvorenih vrata", održanoj u zgradi pokrajinskog parlamenta, predsednici i predstavnici više opština u pokrajini razmatrali su temu "Kako ubrzati razvoj lokalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << samouprave u Vojvodini".

Istakavši da je razvoj opština "strateški važna tema, jer građani žive, rade i ostvaruju svoja prava upravo na lokalnom nivou", Egereši je podsetio na nedavnu izjavu ambasadora Velike Britanije u Srbiji Majkla Devenporta, koji je rekao da decentralizaciju vlasti na lokalnom i regionalnom nivou ne treba posmatrati kao cilj, već kao sredstvo za postizanje odgovornije i efikasnije uprave.

Predsednik Opštine Bač Tomislav Bogunović je predstavio strateške ciljeve i potencijale te sredine, kao i probleme i izazove sa kojima se ona godinama suočavala.

Bogunović je naglasio da Bač ima najbolje prekogranične odnose sa susednim hrvatskim opštinama.

On je istakao značaj ostvarenih i projekata u toku, koji se odvijaju u okviru prekograniče saradnje, ali je naveo da najveći procenat sredstava uloženih u razvoj Bača stiže iz pokrajinskog budžeta i fondova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.