Edi Rama u Beogradu

Izvor: RTV Pink, 10.Nov.2014, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Edi Rama u Beogradu

Albanski premijer Edi Rama doputovao je u zvaničnu posetu Beogradu, što je prva poseta albanskog državnika nakon 68 godina, kada je u poseti tadašnjoj Jugoslaviji bio Enver Hodža.



Premijera Albanije je ispred Palate "Srbija" dočekao predsednik srpske vlade Aleksandar Vučić, a u delegaciji su bili i ministri Ivica Dačić, Nebojša Stefanović, Željko Sertić, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.Posle intoniranja himni Srbije i Albanije i smotre >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << stroja Garde Vojske Srbije, Vučić i Rama razgovarali su u četiri oka. Posle sastanka dvojice premijera, održava se plenarna sednica delegacije Srbije i Albanije. Predviđeno je i potpisivanje sporazuma, posle čega će se predsednici vlada obratiti medijima. Za današnju posetu albanskog premijera, koja je prva zvanična poseta na najvišem nivou jednog albanskog državnika posle 68 godina, akreditovano je oko 200 novinara, od čega 30 predstavnika albanskih medija. Poseta albanskog premijera prvobitno je bila planirana za 22. oktobara, ali je odložena zbog incidenta na utakmici reprezentacija Srbije i Albanije, 15. septembra u Beogradu.

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.