Izvor: B92, 01.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"EU ne odustaje od uslova"

Brisel -- Evropski komesar za proširenje Oli Ren kaže da EU ne odustaje od uslova Srbiji za nastavak pregovora.

"Naša politika ostaje nepromenjena. Kada Srbija bude ispunila saradnju s Haškim tribunalom, s ciljem da uhapsi i izruči Ratka Mladića, EU će biti spremna da odmah nastavi pregovore o stabilizaciji i priključenju", rekao je Ren za Večernje novosti.

On je rekao da je korektno reći da će Srbija postati članica EU kada ispuni sve uslove koji su neophodni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za članstvo u EU. "Brzina puta Srbije u EU je u njenim rukama. Drugim rečima, Srbija može odlučnim sprovođenjem reformi da sama sebe izvede na brzu prugu za EU. Na kratak rok, najvažniji uslov je puna saradnja s Haškim tribunalom, a na dugi rok to su reforme pravosuđa, policije, državne uprave", rekao je Ren.

On je dodao da se slaže sa ocenama da bi konsenzus demokratskih snaga o načinu puta u EU značajno ubrzao evropske integracije Srbije i ocenio da su demokratske snage već uradile značajan posao, posebno u ekonomskoj sferi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.