Izvor: Blic, 18.Feb.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Politički sporazum sa Srbijom još uvek na stolu

Ponuda Evropske unije da sa Srbijom potpiše politički sporazum je još uvek na stolu, izjavili su večeras u Briselu slovenački šef diplomatije Dimitrij Rupel i evropski komesar za proširenje Oli Ren.

Rupel, koji predsedava Savetom ministara Evropske unije, je istakao da su rezultati današnjeg sastanka Saveta, na kojem su otvorena vrata priznavanju otcepljenja Kosova, ustvari poruka podrške Srbiji.

Komesar Ren je sa svoje strane izjavio da je «politički >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sporazum veoma ozbiljna ponuda».

«Taj dokument su neki u Srbiji odbacili iz unutrašnjih političkih razloga, a trebalo je da bude potpisan 7. februara», izjavio je Ren i dodao da je ponuda od 28. januara «još uvek na stolu».

Ren je istakao da će, posle proglašenja otcepljenja Kosova, «biti potrebno vremena, ali da će vremenom građani Srbije želeti da okrenu stranicu i krenu ka evropskoj budućnosti».

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.