EP veruje da u junu mogu početi pregovori sa Srbijom

Izvor: EurActiv Srbija, 17.Apr.2013, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP veruje da u junu mogu početi pregovori sa Srbijom

Evropski parlament 18. aprila je usvojio izveštaj i rezoluciju o napretku Srbije u evropskim integracijama u kojoj se izražava "snažno uverenje" da pregovori o članstvu Srbije u EU mogu početi u junu 2013. To će biti moguće čim Srbija dostigne merila i ključne prioritete za otvaranje pregovora, navodi se u dokumentu usvojenom većinom glasova na zasedanju u Strazburu. Izvestilac za Srbiju Jelko Kacin koji je sačinio usvojeni tekst pre glasanja je još jednom pozvao lidere Srbije i Kosova da postignu kompromis i time omoguće da se proces evropskih integracija nastavi. Evropski parlamentarci traže od Srbije punu primenu zakona o finansiranju političkih stranaka, kao i da obezbedi slobodu medija. Parlament je usvojio i rezoluciji o Kosovu u kojoj se ističe zabrinutost zbog slabog napretka u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala na Kosovu, a koji je naročito prisutan na severu Kosova. Parlament takodje ohrabruje pet članica EU da priznaju nezavisnost Kosova.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Eulex

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropski parlament o Srbiji

Izvor: RTS, 17.Apr.2013

U predlog rezolucije o Srbiji, Evropski parlament izrazio "snažno uverenje da u junu 2013. mogu početi pregovori o članstvu Srbije sa EU", a to će, kako se navodi, biti moguće čim Beograd dostigne merila i ključne prioritete za otvaranje pregovora...Evropski parlament je izrazio "snažno uverenje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.