Izvor: B92, 06.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Izvestilac za SCG iz Slovenije

Brisel -- Politička grupa poslanika Evropskog parlamenta imenovala poslanika Slovenije za izvestioca o Sporazumu o pridruženju SCG EU.

Poslanici liberalnih i demokratskih stranaka u Evropskom parlamentu, grupa ALDE, imenovala je Jelka Kacina za izvestioca o Sporazumu o stabilizaciji i priduženju Srbije i Crne Gore i Evropske unije. Kacin je izjavio da je SCG, u pozadini dešavanja s početkom pregovora EU s Turskom i Hrvatskom, postigla veliku pobedu i da je taj dan bio istorijski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i za SCG i Balkan.

"Početak razgovora je važan korak ka mogućem članstvu u EU. On pada na petu godišnjicu rušenja režima Slobodana Miloševića, a kao državljaninu SFRJ i evropskom poslaniku jedne od 10 novih članica EU poverena mi je priprema izveštaja Evropskog parlamenta o SCG. ALDE pozdravlja napredak SCG i podržava njen trud na putu u EU", kaže Kacin.

Jelko Kacin je član Odbora za spoljne poslove u Evropskom parlamentu, vođa slovenačkih poslanika, član slovenačke Liberalno-demokratske stranke i jedan od glavnih kandidata za predsednika te stranke, za B92 javlja Jelica Greganović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.