EK će analizirati Zakon o ništavnosti srpskih optužnica

Izvor: Blic, 22.Okt.2011, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK će analizirati Zakon o ništavnosti srpskih optužnica

Evropska komisija će analizirati Zakon o ništavnosti određenih pravnih akata pravosudnih tela JNA, SFRJ i Srbije, koji je u petak usvojio hrvatski Sabor, i poziva Hrvatsku da obezbedi uslove za nastavak konstruktivnog dijaloga u regionu o pitanju ratnih zločina.

"Upoznati smo da je usvojen ovaj osetljiv zakon u hrvatskom parlamentu", rekao je portparol evropskog komesara za proširenje Peter Stano i ponovio važnost koju

EU pridaje, kao opšte pravilo na zapadnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Balkanu, regionalnoj saradnji, uključujući i onu koja je usmerena na procesuiranje ratnih zločina.

"Pozivamo Hrvatsku da obezbedi uslove za nastavak konstruktivnog dijaloga u regionu o pitanju ratnih zločina, rekao je Stano", a prenosi Radio slobodna Evropa.

Sabor Hrvatske je većinom glasova usvojio Zakon o ništavnosti srpskih optužnica i Deklaraciju o nekim pitanjima saradnje pravosudnih tela Hrvatske i Srbije, u kojoj se navodi da je Srbija povredila hrvatski suverenitet.

Povezane vesti: Homen: Hrvatski Sabor sabotira pomirenje u regionu Hrvatska ustupila Srbiji optužnicu za Aleksandra Vasiljevića i Miroslava Živanovića Kosor: Brisel nije protiv zakona o ništavnosti optužnica Kosorova pozvala poslanike da izglasaju zakon o ništavnosti optužnica Evropska komisija razočarana zbog hrvatskog zakona

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.