EGEREŠI TROŠI NA TOMPUSE 600 EVRA MESEČNO!

Izvor: Kurir, 28.Jun.2011, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EGEREŠI TROŠI NA TOMPUSE 600 EVRA MESEČNO!

BEOGRAD - Samo što ne traži da ga zovu Vaše visočanstvo! Predsednik pokrajinskog parlamenta Šandor Egereši na radnom mestu ponaša se kao da je u svojoj grofoviji!

BEOGRAD - Samo što ne traži da ga zovu Vaše visočanstvo!

Predsednik pokrajinskog parlamenta Šandor Egereši na radnom mestu ponaša se kao da je u svojoj grofoviji! Kako saznajemo u Skupštini Vojvodine, Egereši na mesečnom nivou troši šezdesetak hiljada dinara na tompuse! Takođe, kada putuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za Beograd, zahteva da se na putu Beograd - Novi Sad oslobodi jedna naplatna rampa kako ne bi čekao red. Međutim, tu nije kraj.

- Saradnicima je zabranio da nose crvene kravate jer su one samo za plemstvo! Još neverovatnije zvuči to što ljudi koji ga služe u kabinetu moraju da nose bele rukavice! - tvrdi za Kurir izvor blizak vojvođanskom parlamentu.

Egereši u izjavi za Kurir kaže da nema komentar na „tolike gluposti“.

- Priču o nekim parama za tompuse plasirala je žuta štampa još prošle godine iz nekih svojih razloga. Nikome nisam zabranio da nosi crvenu kravatu. Ja, na primer, nosim i crvenu i žutu i plavu kravatu... A tek za naplatnu rampu, pa to su takve izmišljotine! Onaj ko to plasira stvarno ima zlu nameru. Tačno je da oni koji služe nose bele rukavice, ali to nisam ja tražio. Ta praksa datira još od 2000. godine, i to kada dolaze strani ambasadori - objašnjava Egereši.

Smena urednika zbog njega

Čaba Presburger više nije glavni i odgovorni urednik lista Mađar Soa jer nije dovoljno afirmativno izveštavao o aktivnostima predsednika Skupštine Vojvodine, o čemu je i Kurir pisao.

- Jasno je da su pravi razlozi izbori koji slede. Treba im glavni urednik koji će izvršavati partijske zadatke. Ovo što se desilo je kao iz devedesetih, kao neka inkvizicija - kazao je Presburger za Kurir.

Prima 223.367 dinara

Prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, Egerešijeva plata sada iznosi 181.977 dinara, što je povećanje za oko 20.000 dinara u odnosu na ranija mesečna primanja. Na ovu cifru trebalo bi dodati i poslanički paušal, koji iznosi 41.390 dinara, pa tako Egereši mesečno inkasira 223.367 dinara.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.