Džordž Lukas: Keri Fišer je bila jedna u milijardu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2017, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džordž Lukas: Keri Fišer je bila "jedna u milijardu"

Američki filmski režiser Džordž Lukas održao je emotivan govor u znak sećanja na američku glumicu Keri Fišer, koja je oživela lik princeze Leje u njegovim filmovima "Ratovi zvezda" opisavši je kao "snažnu, pametnu, duhovitu, odvažnu i žilavu" i rekavši za nju da je bila "jedna u milijardu".

"Ona je bila gazda. Bio je njen rat, i kada sam birao, rekao sam da želim nekog mladog da igra ulogu. Kada je Keri ušla, ona je bila taj lik. Nema mnogo ljudi poput nje. Takvih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je jedan u milijardu. Za ovu određenu ulogu, ona je bila savršena", rekao je Lukas na događaju u Floridi koji je organizovan povodom proslave Ratova zvezda.

Fišer je preminula prošle godine nakon što je doživela srčani udar, podseća BBC.

"Bila je brilijanta, i očigledno će nam svima nedostajati, ali će uvek biti princeza koja je preuzela komandu i nikada se nije povukla", poručio je Lukas.

Pored Lukasa, proslavi je prisustvovala ćerka Fišer, Bili Lurd, koja će se glumiti u novoj epizodi "Ratova zvezda", koja se u bioskopima očekuje u decembru ove godine.

"Moja mama, kao i Leja, nikada se nije plašila da kaže šta misli", rekla je Lurd.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.