Džonson: Sutra ćemo dostaviti OZHO-u uzorke otrovnog agensa

Izvor: Vostok.rs, 18.Mar.2018, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson: Sutra ćemo dostaviti OZHO-u uzorke otrovnog agensa

Velika Britanija planira u ponedeljak da dostavi Organizaciji za zabranu hemijskog oružja (OZHO) uzorke otrovnog agensa u slučaju trovanja Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije, izjavio je britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson.

„Sutra ćemo podneti uzorke ove supstance“, rekao je Džonson u programu Bi-Bi-Sija.




Prema njegovim rečima, eksperti OZHO će doći u Veliku Britaniju. „Njima će biti predati uzorci za testiranje u laboratoriji“, objasnio je ministar.


Velika Britanija bi želela da sarađuje sa ruskom stranom u istrazi trovanja Sergeja i Julije Skripalj, kao i o okolnostima smrti Nikolaja Gluškova i spremna je da Moskvi omogući pristup istrazi, izjavio je britanski ministar.





„Želeli bismo da sarađujemo sa Rusijom po ovom pitanju u najskorije vreme“, rekao je Džonson.


Na pitanje voditelja da li će Britanija omogućiti pristup ruskoj strani da u istrazi trovanja ruskih državljana Julije Skripalj i smrti Nikolaja Gluškova, ministar je odgovorio da je London spreman za to.


„Učinićemo sve što je moguće da pomognemo u otkrivanju uzroka onoga što se dogodilo“, istakao je Džonson.
 
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"Rusi su nagomilali zalihe 'novičoka', imamo dokaze..."

Izvor: B92, 18.Mar.2018

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson izjavio je da je Rusija nagomilala zalihe smrtonosnog nervnog agensa "novičok"...On je istakao da je ta hemikalija korišćena za trovanje bivšeg ruskog dvostrukog agenta u Engleskoj kao i da Rusi istražuju kako se takvo oružje može upotrebiti za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.