Džaferi: Dijalog Beograda i Prištine da se završi uzajamnim priznanjem

Izvor: B92, 04.Jan.2022, 22:28

Džaferi: Dijalog Beograda i Prištine da se završi uzajamnim priznanjem

Predsednik severnomakedonskog parlamenta Taljat Džafer smatra da je inicijativa "Otvoreni Balkan" nepotpuna bez učešcća svih šest partnera sa Zapadnog Balkana.

Dodao je i da bi dijalog Beograda i Prištine trebalo da se završi "uzajamnim priznanjem".

Što se tiče dijaloga, Džaferi je rekao da je za Severnu Makedoniju prihvatljiva svaka pozicija i odluka koju prihvate predstavnici dve strane i dva naroda, prenosi prištinska ''Koha ditore''.

Džaferi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je kazao da "Otvoreni Balkan" ima svoje prednosti u ekonomskom i socijalnom smislu, ali je ocenio da je politika ono što definiše status ove inicijative.

On tvrdi i da politički odnosi na Zapadnom Balkanu utiču na "neslaganja u vezi sa ovom inicijativom", u kojoj ne učestvuju Priština, Crna Gora i Bosna i Hercegovina.

"Regionalne inicijative su način da se nađe put ka bližoj saradnji, ali ta saradnja bi trebalo da bude potpuna“, poručio je Džaferi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.