Izvor: B92, 08.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva skupa na Ravnoj Gori

Ravna gora -- Na Ravnoj Gori se okupilo blizu hiljadu sledbenika lika i dela Dragoljuba Draže Mihailovića.

Čitav skup protekao je sa uobičajenom ikonografijom, uz pečenog vola na ražnju i kuvani kupus u zemljanim loncima. Pripadnici dva ravnogorska pokreta održali su danas na Ravnoj Gori odvojene parastose vođi tog pokreta i njegovim saborcima u Drugom svetskom ratu.

Ravnogorci smatraju da je pre 66 godina, na crkveni praznik Markovdan, 8. maja 1941, pukovnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dragoljub Mihailović došao na Ravnu Goru sa grupom oficira tadašnje Jugoslovenske vojske u otadžbini i "kao jedini gerilac u porobljenoj Evropi počeo Treći srpski ustanak".

Dve vašarske šatre locirane su kod "šumarske kuće", ispred ulaza u Spomen kompleks Srpskog pokreta obnove, koji je sada ograđen.

Za 12. maj najavljen je skup u organizaciji Srpskog demokratskog pokreta obnove (SDPO) Veroljuba Stevanovića i Vojislava Mihailovića, unuka Draže Mihailovića, dok će 13. maja biti održan tradicionalni Sabor SPO-a, čiji je predsednik Vuk Drašković.

Učesnici današnjeg skupa na Ravnoj Gori očekuju dolazak učesnika prve biciklističke trke "Od Topole pa do Ravne Gore", koja je počela jutros.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.