Duple funkcije i zvanično neustavne

Izvor: S media, 07.Sep.2011, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Duple funkcije" i zvanično neustavne

Odluka Ustavnog suda o nespojivosti funkcija, današnjim objavljivanjem u "Službenom glasniku", stupila je na snagu.

Ustavni sud je odluku o prestanku važenja duplih funkcija doneo 7. jula, međutim, tek danas, dva meseca kasnije je objavljena u "Službenom glasniku", čime je stupila na snagu.

Ustavni sud je proglasio neustavnom odredbu kojom je neposredno izabranim funkcionerima bilo dopušteno da obavljaju više funkcija, bez provere Agencije za borbu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << protiv korupcije da li su u sukobu interesa.

Čupić: Ko zadrži funkcije, taj je vrlo opasan!

Dačić: Potez Agencije nije korektan

Duple fotelje do izbora!

Danom objavljivanja Odluke Ustavnog suda u "Službenom glasniku" prestaje da važi odredba člana 29. stav 3 Zakona o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Zakon o izmenama i dopunama Zakona o agenciji za borbu protiv korupcije na snazi je od 6. avgusta prošle godine, a odredbe koje su "pale" na Ustavnom sudu unete su amandmanom koji je prihvatila poslanička većina u parlamentu.

(S media, Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.