Dunja i bogatstva jeseni u Vladimirovcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2016, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dunja i bogatstva jeseni" u Vladimirovcu

U organizaciji udruženja žena "Vredne ruke Banata" i pod pokroviteljstvom opštine Alibunar, Turističke organizacije i Kulturnog centra, 29.oktobra u Vladimirovcu je održana tradicionalna manifestacija "Dunja i bogatstva jeseni".

Centralna manifestacija počela je u Osnovnoj školi "1.Maj" izložbom domaće radinosti i takmičenjem u pripremanju slatkih i slanih poslastica od dunje i jesenjih berićetnih plodova.

I ovog puta vredne ruke žena ove višenacionalne sredine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srba, Rumuna i pripadnika ostalih narodnosti imale su šta da pokažu posetiocima, a više od toga je činjenica da se nihovo stvaralaštvo i bogata etno i kulturna riznica vredno čuvaju, a običaji tradicionalno prenose i nastavljaju.

Manifestaciju je otvorio predsednik opštine Predrag Belić naglasivši da žene pored porodice imaju veoma značajno mesto i u društvu.

Pored prodajne izložbe na kojoj su se kao i uvek našli proizvodi zimnica i pića, na trpezi je bilo kolača i drugih deserta i proizvoda.

Posebnu pažnju privukla je živopisna i raznobojna narodna nošnja Srba, Rumuna i gostujućih društava s kojim pomenuto udruženje ostvaruje dugogodišnju saradnju.

Bogatsvo jeseni pratio je i kulturno umetnički program na kome su nastupili članovi KUD opštine Alibunar, KUD opštine Golubac iz mesta Žitkovce sa svojim izlagačima, a nisu izostali ni specijalni gosti izlagači iz Rumunije.

Zahvalnice učesnicima uručila je Viktorija Sekešan i zahvalila svima koji su pružili podršku i svojim prisustvom uveličali manifestaciju.

Domaćin je i ovog puta ispoljio toplo banatsko gostoprimstvo i afirmisao svoje stvaralaštvo a posebno etno radove, pesmu igru i proizvode koji su u ovom selu plod skladnog suživota, berićetne jeseni i tradicije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.