Dulićeva očekuje hapšenje Mladića za 100 dana

Izvor: Blic, 22.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulićeva očekuje hapšenje Mladića za 100 dana

Potpredsednica stranke G17 plus Ivana Dulić - Marković izrazila je danas uverenje da će optuženik za ratne zločine Ratko Mladić biti uhapšen i izručen Tribunalu u Hagu u roku od 100 dana.

"Kako je dogovor o vladi trajao više od 100 dana, očekujem da će u manje od 100 dana da uhapse Mladića", rekla je ona na konferenciji za novinare. Dulićeva je istakla je da je prvi test nove vlade otkrivanje provokatora koji su Bulevar Zorana Đinđića oblepili plakatima haškog optuženika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mladića. Po reakcijama nadležnih organa na taj događaj videće se da li postoji ozbiljna namera za hapšenje Mladića, rekla je potpredsednica G17 plus, dodavši da ta stranka očekuje od vlade da radi efikasno i brzo i da sprovodi "beskompromisne reforme".

Prema njenim tvrdnjama, jedan od prvih poslova poslaničkog kluba G17 plus biće podnošenje inicijative Skupštini za usvajanje predloga specijalnog tružilaštva za organizovani kriminal da se u krivično zakonodavstvo unesu promene koje će omogućiti oduzimanje imovine stečene kriminalom i korupcijom.

Reagujući na optužbe vlasnika "MK Komerca" Miodraga Kostića da ga je nestručna politika G17 u poljoprivredi navela da napusti Srbiju i svoje investicije usmeri van zemlje, ona je rekla da je strategija G17 u poljoprivredi veoma jasna i da se zasniva na porodičnim komercijalnim gazdinstvima.

"Izjava Kostića je jedan od najvećih komplimenata za mene i politiku koju smo vodili. Žao mi je što G17 nije dobila još jedan mandat da sve tajkune smesti izvan Srbije", rekla je Dulićeva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.