Dulić predložio kopanje tunela između dve skupštinske zgrade

Izvor: Politika, 26.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić predložio kopanje tunela između dve skupštinske zgrade

Predsednik parlamenta smatra da zgrade na Trgu Nikole Pašića i u Kralja Milana treba povezati podzemnih prolazom za poslanike

Predsednik Skupštine Srbije Oliver Dulić rekao je juče da je, u okviru predstojećeg renoviranja Skupštine, njegova "ideja i plan da se prokopa tunel između zgrade Doma Narodne skupštine na trgu Nikole Pašića i zgrade republičkog parlamenta u Ulici kralja Milana".On je objasnio da bi tako bile povezane zgrada u Kralja Milana, gde bi ostale prostorije >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << poslaničkih klubova, kancelarije i administracija, i Dom Skupštine na Trgu gde bi se održavale samo plenarne sednice.

Dulić je najavio i da će parlament imati dovoljno sredstava iz budžeta za sve poslove i projekte koji su planirani za adaptaciju zgrade Doma Narodne skupštine kako bi se u njoj ubuduće održavale plenarne sednice. "Ono što je sada izdvojeno mislim da će biti dovoljno. Mi smo skromni i štedljivi i učinićemo sve da uradimo što je moguće više sa što manje sredstava", rekao je on.

Predsednik parlamenta takođe je najavio da u zgradi na Trgu Nikole Pašića predstoji uređivanje plenarne sale koje podrazumeva instaliranje ozvučenja, sistema za glasanje, stolarske radove, kao i uvođenje ventilacije i klimatizacije.

Dulić je istakao i da će grad Beograd pomoći finansiranje osvetljenja fasade Doma Narodne skupštine.

Inače, u ovogodišnjem republičkom budžetu za ukupno finansiranje Skupštine Srbije odvojeno je oko 3,6 milijardi dinara.

Tanjug

[objavljeno: 26.06.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.